Category Archives: Uncategorized

TRAVEL: Flores Trip Part 1

Sebenernya gue mau ke Flores udah dari tahun lalu waktu galau-galau Raja Ampat atau Flores, akhirnya milih Raja Ampat dulu. Flores jadi trip pertama gue di 2017 dan gak nyesel sih karena seminggu di Flores gue agak nyantai gak keburu-buru walaupun pada akhirnya gue gak jadi overland sampe ke Ende. Flores ini adalah solo trip gue kedua setelah Raja Ampat. Kenapa solo trip? Karena gue males nunggu ada temennya jadi selagi bisa jalan, ya gue jalan aja hahaha. Seminggu di Flores ke mana aja?

Jadi, gue berangkat dari Jakarta tanggal 27 April transit di Bali 5 jam. Gue bingung mau ke mana akhirnya gue ke Pandawa cuma cek ombak doang akhirnya balik lagi ke Ngurah Rai hahaha.

Jam 14:45 pesawat take off dan gue baru sampe di Bandara Komodo Labuan Bajo jam 15:30. Sebenernya gue sailing baru tanggal 28 April, tapi karena sailing itu mulai dari pagi jadilah gue memutuskan untuk stay di Labuan Bajo sehari sebelumnya. Malam pertama di Labuan Bajo gue menginap di Ciao Hostel dan gue dijemput pihak hostel dari bandara. Gratis. Kenapa gue memilih Ciao Hostel? Karena reviewnya bagus, harganya affordable banget cuma Rp 150.000, ada dorm khusus perempuan yang maksimal 6 orang dan gue cuma buat tidur semalam jadi gak perlu hotel bintang dulu. Selain itu, Ciao Hostel ini letaknya di atas bukit dan view dari hostel ini bagus banget makanya gue memutuskan untuk menginap di sini aja.

Jam 16:00 gue udah sampe Ciao Hostel, selesai check in gue diantar ke kamar dan di kamar itu cuma gue yang orang Indonesia. Gue sekamar sama tiga orang Jerman, 1 orang Belanda, dan 1 orang Malaysia yang awalnya gue kira orang Indonesia.

Si orang Malaysia ini awalnya ngira gue orang Malaysia hahaha. Gue ngobrol sebentar sama dia dan ternyata dia juga sendirian ke Flores. Kita berdua sama-sama kaget karena gak biasanya orang Indonesia atau Malaysia solo trip hahaha. Continue reading

Advertisements

You Know…

It’s true that it’s not forgetting or moving on that really matters, it’s accepting that sometimes, people can do mean things to us that we are incapable of getting even with.

Teppy and Her Other Sides

On certain circumstances, scars become fresh wounds again. We don’t necessarily have to re-live of what had happened, but apparently some talks bring us to those dark days all over again.

I come to the conclusion that I really am not a forgetful person, I probably just got past things and moved on. But sometimes, that dusty old box that I have closed for a long long time must be re-opened.

In the end, it’s not forgetting or moving on that really matters, it’s accepting that sometimes, people can do mean things to us that we are incapable of getting even with. And maybe we don’t have to, because we don’t wanna go down to the level that we don’t belong.

But goddamn, acceptance is one crazy difficult bitch to work with…

Neeways, some days I am not too positive. I guess this is just one of the days I’m being…

View original post 18 more words

Don’t lose your…

Don’t lose yourself in your identity as a mother. You were a woman before you met your husband/partner. You were a woman before you had your children. Don’t lose sight of who that person is. Spend as much time with your children as you can, but don’t feel bad if you’re spending time at work. Enjoy that time that you spend contributing to society, even if it’s mostly fart jokes, like I do. When you’re at home, be present with your child. It’s quality over quantity, always. -Erica Rivinoja, writer and consulting producer for the sitcom “Up All Night”

taken from this

Happy First Anniversary!

I just realize that 2 days a go was this blog anniversary. Happy first anniversary to Khairunnisa Siregar’s. I wish that everything better, I can write better and more often than before, and I can share important and useful information beside unimportant thing about mine haha. Thanks for everyone who follow, read, give comment, critiques, and appreciate my blog.

Khairunnisa Siregar

New Family

New Family

New family, Community Development Detikcom

Hello December!

It’s December already! Musim hujan. Gue gak suka. Dingin, basah, becek, gelap. Gak sukalah pokoknya. Gak terasa udah mau ganti tahun. Apa kabar resolusi yang gue buat awal tahun? Ada yang tercapai dan ada yang enggak. Biasalah manusia suka lupa sama apa yang dibuat hahaha. Klise. Continue reading

That’s life!…

That’s life!